Over ons

Organisatie

Pathan voert pathologieonderzoek uit voor ziekenhuizen en huisartsen. In ons grote laboratorium krijgt Pathan veel verschillende patiëntmaterialen binnen van eenvoudige kleine biopten tot grote operatiepreparaten. We voeren histologie, cytologie en diverse specialistische technieken uit voor o.a. Franciscus Gasthuis & Vlietland, Groene Hart Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, ZorgSaam, ADRZ, ZBC’s en huisartsen in de regio Zuid-West Nederland. Naast het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg wil Pathan voorloper zijn in innovatie en digitaliseren. We werken momenteel o.a. aan het digitaliseren van microscopische beelden en de mogelijkheden om beelden uit te wisselen met collega laboratoria.

Per eind mei 2018 heeft Pathan de ISO 15189 accreditatie verkregen. Deze zal de lang gedragen CCKL-accreditatie vervangen en is geldig tot juni 2026. Met deze accreditatie tonen we aan dat wij voldoen aan de gestelde eisen en werken aan continue verbetering van onze processen. Zo zorgen wij dat de kwaliteit van onze diagnostiek op een hoog niveau blijft.

We vinden het leuk om jong aanstormend talent ons boeiende vak te leren.

Vacatures

Ons team

Binnen de groep pathologen wordt gewerkt met aandachtsgebieden, waarbij een aantal pathologen zich verder gespecialiseerd hebben in een bepaald type diagnostiek bijvoorbeeld mammapathologie of dermatopathologie.

Samenwerkingsverbanden

Er is een samenwerkingsverband met het Erasmus MC (accreditatienummer M011),
Leids Universitair Medisch Centrum (accreditatienummer M108)
en het Maasstad Ziekenhuis (accreditatienummer M286) op het gebied van moleculaire pathologie.
Er is een samenwerkingsverband met het Erasmus MC in het kader van de B-opleiding.
Er is een samenwerkingsverband met het LCPL op het gebied van de eerstelijnsdiagnostiek.